Hoe kies je het perfecte bruidskapsel voor de grote dag?


De look van de bruid is altijd doordacht tot in de kleinste details. Het kapsel is misschien wel een van de belangrijkste elementen van dit totaalplaatje.

Om een kapsel te kiezen voor zo'n belangrijke dag, is het belangrijk rekening te houden met verschillende factoren en onze 5 tips.

  

Voel je comfortabel met je kapsel

Ten eerste moet het huwelijkskapsel comfortabel zijn. Je kapsel moet een volledige dag doorstaan. Het kapsel mag niet te zwaar wegen en er mogen geen speldjes tegen je hoofdhuid aanwrijven. 


TIP 1: probeer je proefkapsel bij de haarstylist in de ochtend in te plannen en loop een volledige dag rond met het kapsel. Dit zal je helpen begrijpen of het kapsel goed zit en of het wel een volledige dag mooi blijft. 

 

De keuze van het bruidskapsel hangt af van je gezichtstype

Een bruiloftskapsel moet niet alleen de natuurlijke schoonheid van de bruid benadrukken en versterken, maar ook kleine tekortkomingen verbergen.

Het gaat allemaal om het algemene balans van het silhouet. Als je bijvoorbeeld een ovaal of langwerpig gezicht hebt, wil je niet dat je haar hoog zit, anders is het buitenproportioneel. Omgekeerd moet je bij een rond gezicht je haar opsteken om het silhouet optisch te verlengen.

 

 

 

Houd rekening met je haarkleur

Het lijkt misschien vreemd, maar om een kapsel te kiezen, moet je rekening houden met de haarkleur! Als je bijvoorbeeld meerdere tinten in je haar hebt, kun je het beste gaan voor een hoge updo. Die updo zal er nog levendiger uitzien met een mix van tinten. Bijvoorbeeld, blonde meches haar creëren een interessant contrast.. Als je donker haar hebt, probeer dan eens een los of half opgestoken kapsel uit, in mooie krullen draaien of elegant föhnen. 


TIP 2: Vergeet niet om je haarkleur minstens twee weken voor de bruiloft op te frissen bij de kapper! 

Laat de haarstylist je referenties zien

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste stappen bij het kiezen van uw perfecte kapsel! 

De stylist moet niet alleen foto's laten zien van de kapsels die je mooi vindt, maar ook foto's van de kapsels die je absoluut niet wil

Breng niet alleen foto’s mee van kapsels maar ook van je trouwkleed, ideeën voor de make-up en accessoires die je in gedachten hebt

Om het perfecte kapsel te vinden is de sfeer en het thema van het feest even belangrijk.

Beperk je keuze tot een 3-tal sferen. Het kan heel goed zijn dat je in een bepaald kapsel maar 1 element mooi vindt zoals bijvoorbeeld de verwerkte vlecht in het kapsel. Op een andere foto kan je de haaraccessoire bijvoorbeeld mooi vinden die perfect bij het kapsel past.

Wees ook realistisch bij het kiezen van de voorbeeldfoto's. Probeer een referentie te vinden die ongeveer dezelfde haarstructuur, haarlengte en haarkleur hebben. 

Dit zal de stylist helpen beter te begrijpen wat je wel of niet wil.

TIP 3: Breng een foto waar je jezelf mooi op vindt mee naar de proefsessie, dit helpt de stylist beter te begrijpen wat je stijl en smaak is. 

TIP 4: Wees vooral eerlijk met jezelf en met de stylist. Ben je het niet helemaal eens over iets of vind je iets niet mooi, zeg het meteen op de proefsessie. 

Het bruidskapsel moet bij de jurk passen

Het is belangrijk dat het kapsel bij je bruidsjurk past. De stijl van de bruidsjurk heeft een grote invloed op het kapsel. Zo zou een diepe decolleté prachtig staan met los haar, terwijl een gesloten japon meer geschikt zou zijn met een elegant, hoog opgestoken kapsel.Haaraccessoires

Het huwelijkskapsel van de bruid moet in harmonie zijn met de (haar)accessoires.

Er zijn veel haarsieraden om uit te kiezen. Ze omvatten haarslierten, haarpinnen, haarkammen en bloemen. De keuze van de haaraccessoires houdt rechtstreeks verband met de keuze van uw huwelijksimago. De versiering moet immers passen bij je trouwoutfit en bij het kapsel zelf. Laat een foto van je gekozen kapsel zien aan een hairstylist of doe de ‘welke handgemaakte bruidsspeld bij jouw kapsel past’ test.

TIP 5: Kies eerst je kapsel en pas nadien de haaraccessoires. De accessoires moeten het kapsel versterken niet omgekeerd.


 

Een goed gekozen huwelijkskapsel zal helpen om het perfecte beeld van de bruid te vormen. We hopen dat we je met deze tips kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze van kapsel en dat je je op je trouwdag het meest onweerstaanbaar zult voelen.

 

 

-XXX- Mariya


1 reactie


  • Nadia

    Bedankt voor de tips ! Ik hou deze zeker in mijn achterhoofd !


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerdff
Nederlands